Ambtsbos

Ambtsbos is een Wandelroutes gelegen aan in Heerde.

Meer informatie over Ambtsbos in Heerde

Geldersch Landschap & Kasteelen is een organisatie die sinds 1929 het landschap van Gelderland beschermt en beheert. In de maand augustus bloeit de heide op veel plekken prachtig paars en wordt er uitgelegd hoe de heide wordt beheerd en welke dieren en planten er leven. Op zonnige dagen is het water populair bij dieren, zoals libellen. Op kasteel Ammersoyen is het Schervenlab geopend, waar vrijwilligers en archeologen werken aan het onderzoeken van scherven. Goed maaibeheer is belangrijk op de graslanden van GLK en terreinbeheerder Tom Leeman legt uit hoe dit werkt. Geldersch Landschap & Kasteelen heeft in totaal 11.905 hectare natuur, 37 kastelen en landhuizen en 26.568 collectiestukken. Er worden verschillende activiteiten en excursies aangeboden, zoals het bezoeken van de oude moestuin en de Verborgen Trappentour. Daarnaast is er de Geldersche Kasteelenroute, een fietstocht langs 7 opengestelde kastelen. In de zomer is er ook de mogelijkheid om te overnachten in Gelderland, bijvoorbeeld in een boswachterswoning of een tinyhouse. Boswachter Ronny ter Horst laat het prachtige landschap van de Achterhoek zien. Donateurs kunnen financieel bijdragen aan het behoud van een mooie leefbare omgeving voor mens, dier en plant.

Wil je weten wat Ambtsbos verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Ambtsbos of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Ambtsbos? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Ambtsbos het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Heerde. Opzoek naar Ambtsbos reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Ambtsbos

Bezoekers bekeken ook