Collecteer mee voor de vrijheid samen met Amnesty Heerde

Heerde - Van 10 tot en met 16 maart vindt de jaarlijkse collecte plaats voor Amnesty International. Ook in de gemeente Heerde wordt geld opgehaald om deze mensenrechtenbeweging in staat te stellen haar werk te doen. Nu meer dan ooit staan mensenrechten wereldwijd, dus ook in Europa en zelfs in Nederland, onder druk. Uw financiële bijdrage maar ook uw inzet als collectant is daarom hard nodig. Helpt u mee?

Tijdens de collecteweek kiest u zelf de dag en het tijdstip waarop u op pad gaat. U kunt er ook voor kiezen met z'n tweeén of met een groepje te collecteren. In nauw overleg met de coördinator kunt u ook kiezen voor bepaalde straten.

Daarnaast is mogelijk online te collecteren. U opent hiervoor thuis een online collectebus en vraagt vrienden, familie, collega's, buren en andere bekenden een bedrag te storten op uw online-collectebus. Is deze optie iets voor u dan kunt u zich hiervoor opgeven bij Amnesty International Amsterdam.

Voor meer informatie over de collecte in de gemeente Heerde kunt u contact opnemen met Emmalies de Jong voor Heerde (06 – 108 98 106) en Yolande Inklaar voor Wapenveld (06 – 547 63 012) of stuur een email naar amnestyheerde@gmail.com. Meer informatie over Amnesty International is te vinden op www.amnesty.nl of www.inheerde.nl/amnesty.

Waarom een collecte?

Amnesty International is dé mensenrechtenbeweging die wereldwijd opkomt voor gelijke rechten voor iedereen. Om haar onafhankelijkheid te bewaren – om altijd en overal te kunnen zeggen wat ze wil – neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met onderzoek, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, en daders worden berecht.

Lees het volledige artikel bij Werkgroep Amnesty Heerde.

Laat dit artikel viral gaan in Heerde, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deHeerdegids.nl
Redactie deHeerdegids.nl

Nieuws door Werkgroep Amnesty Heerde. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Collecteer mee voor de vrijheid samen met Amnesty Heerde

Gerelateerde berichten